Skip to main content
Stiefgezin Stiefpunt

Vakantie met het (stief)gezin

Ze hebben elkaar net 4 maanden voor de zomervakantie leren kennen. Zij heeft twee kinderen en hij ook. De kinderen hadden gelijk een klik. Dat sterkte de geliefden in de keuze voor elkaar. Zij maken toekomstplannen. Te beginnen met de eerste vakantie samen.

Zijn kinderen zijn dan 3 weken bij hem. Haar kinderen zijn er dan ook. Wat te doen?  Thuisblijven? Ieder apart of samen vakantie vieren? Hoelang en waarnaartoe? Zij en haar kinderen houden van zon, zee en strand. Hij en zijn kinderen houden van een actieve, liefst kampeervakantie. Maar dat vindt zij eigenlijk niets voor haar en haar kinderen.

Na heel wat avonden samen fantaseren over het soort vakantie, zijn ze eruit. Ze hebben een middenweg gevonden waar de kinderen zich ook in zouden vinden, dachten ze. Het maakte voor hun eigenlijk niet zo heel veel uit op dat moment wat voor vakantie en waar. Het vooruitzicht van samenzijn als geliefden en gezin, was alleen al een feest. Zei zagen al voor zich, hoe de kinderen blij en genietend bij hun zouden zijn. Dit romantische beeld alleen al was hun alles waard.

Toen het zover was koos zij toch liever voor een plek dichterbij huis, de twijfel of het allemaal wel goed zou gaan, kwam bij haar steeds naar boven. Wel zorgden zei ervoor dat het voor de kinderen een avontuur bleef. Het werd kamperen met een vouwwagen. Ze gingen met twee auto’s, ieder met zijn kinderen en hun bagage. Mocht het kamperen tóch niet lukken, dan kon zij terug naar huis met haar kinderen, hadden ze bedacht. Niet dat ze dit van plan was, maar je wist maar nooit.

De week samen was een flinke vuurdoop. Gezellig, maar zeker niet altijd even makkelijk. Want hoe handhaaf je bepaalde regels, zoals bijvoorbeeld samen eten, bedtijden, eigen spullen opruimen, als blijkt dat je toch verschillende opvoedstijlen hebt? Wat doe je wanneer een kind, na 3 dagen, heimwee heeft naar de andere ouder? Wie grijpt erin wanneer een kind niet luistert en toch z’n gang gaat? Wat doe je wanneer de kinderen van de ene wel iets willen ondernemen en de andere kinderen niets willen? En… zeker niet onbelangrijk! Hoe vind je ook nog tijd voor elkaar als geliefden…..?

Hoe voorbereid ben jij op jullie eerste vakantie als stiefgezin?

samengesteld gezin, stiefgezin, vakantie

Comments (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.