Skip to main content

Hulpverleners Workshop “De dynamiek van het (stief)gezin”


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Als gevolg van scheiding of overlijden van een van de ouders groeien steeds meer kinderen op in nieuwe gezinnen. Veel van deze kinderen wonen in twee huizen. Zij krijgen vaak te maken met onder andere loyaliteitsconflicten, oudervervreemding en rouw. Dit zorgt voor veel onrust en spanning en dit heeft weer invloed op het psychosociale welzijn van de (stief)ouder en het kind. De thuissituatie kan weer een stabielere factor worden. Wil je weten hoe je als professional steunend kunt zijn voor deze kinderen en hun (stief)ouders? Stiefpunt biedt inzicht in de dynamiek van een (stief)gezinssysteem en biedt tevens praktische handvatten, tips en interventie mogelijkheden.

Voor wie? Zorgcoördinatoren, gezinswerkers, binnen de verschillende hulpverleningsinstanties, zoals maatschappelijk werk, pedagogisch werkers, en ieder belangstellende die werkt met (stief)gezinssystemen, binnen de jeugdzorg.

Kosten: € 25,00 per persoon.

Maximaal aantal deelnemers is 20. Bij meer aanmeldingen worden er meer bijeenkomsten georganiseerd. Het is tevens mogelijk om deze workshop op locatie te organiseren met een groter aantal deelnemers. Schrijf je hier in >