Skip to main content

“Het vormen van een stiefgezin is topsport, daar weet ik alles van…
Toch kijk ik nu met een warm gevoel terug op ons hele proces.  Zowel wij als de kinderen hebben ieder vanuit onze eigenheid iets toegevoegd aan ons gezin. Ik denk dat we daarom zo’n warme band voelen naar elkaar.” 

Ik ben Narriman el-Khattabi, moeder, stiefmoeder en professional.
Mijn vorige relatie eindigde door een scheiding toen de kinderen nog klein waren. De scheiding was voor mij, maar zeker ook voor de kinderen erg verdrietig. 

Mijn nieuwe liefde en ik zijn 20 jaar samen. Een multicultureel stiefgezin, dat is wat we zijn. Ik ben van Marokkaanse afkomst, mijn nieuwe partner is van Surinaams/Nederlandse afkomst.

Onze stiefrelatie is niet altijd vanzelf gegaan. Ook wij hebben een hobbelig pad belopen maar zijn blijven geloven in de liefde, in ons zelf en in onze kinderen. We hebben het wel alleen moeten doen, er was geen hulp op maat.

Dat is waarom ik mensen wil helpen die vast komen te zitten in hun stiefrelatie, multiculturele relatie of bij een niet goed afgehechte vorige relatie. Om een succes te maken van een stiefrelatie is het belangrijk dat de eerdere relatie met de ex goed is afgehecht. Daarna komt er ruimte vrij om de verbinding die er al is door de kinderen, met elkaar in harmonie te hebben. Bij een multiculturele stiefrelatie, betekent dat vaak dat de culturele verschillen flink van invloed kunnen zijn. Weet je draai maar eens te vinden in zo’n, vaak nóg complexer systeem!

 

.

Narriman el-Khattabi

Stiefsysteem- en Relatietherapeut | Rouw- en Verlies counsellor | Trauma en Stress behandelaar

Narriman el-Khattabi

Waarmee kan ik je helpen?

Er zijn tal van mogelijkheden: coaching, begeleiding, thema-avonden. Houd de agenda in de gaten of neem contact op voor meer informatie of een afspraak.

“Narriman, we wilden je nog even bedanken voor alles wat je voor ons prille gezinnetje hebt gedaan en nog steeds doet. Weet nog zo goed toen je ons kwam helpen, we zaten er echt doorheen en het vertrouwen in de hulp was gezakt tot een dieptepunt. Maar dit heb jij goedgemaakt met je persoonlijke aanpak. Ben echt onder de indruk van jouw werkwijze. Je hebt ons geweldig goed geholpen! Bedankt van ons allemaal.”

Anoniem