"Het vormen van een stiefgezin is topsport, daar weet ik alles van...
Toch kijk ik nu met een warm gevoel terug op ons hele proces.  Zowel wij als de kinderen hebben ieder vanuit onze eigenheid iets toegevoegd aan ons gezin. Ik denk dat we daarom zo'n warme band voelen naar elkaar." 

Ik ben Narriman el-Khattabi, moeder, stiefmoeder en professional.
Mijn vorige relatie eindigde door een scheiding toen de kinderen nog klein waren. De scheiding was voor mij, maar zeker ook voor de kinderen erg verdrietig. 

Mijn nieuwe liefde en ik zijn 20 jaar samen. Een multicultureel stiefgezin, dat is wat we zijn. Ik ben van Marokkaanse afkomst, mijn nieuwe partner is van Surinaams/Nederlandse afkomst.

Onze stiefrelatie is niet altijd vanzelf gegaan. Ook wij hebben een hobbelig pad belopen maar zijn blijven geloven in de liefde, in ons zelf en in onze kinderen. We hebben het wel alleen moeten doen, er was geen hulp op maat.

Dat is waarom ik mensen wil helpen die vast komen te zitten in hun stiefrelatie. Is dat een multiculturele stiefrelatie, dan betekent dat vaak dat ook de culturele verschillen flink van invloed zijn. Weet je draai maar eens te vinden in zo’n, vaak nóg complexer systeem!

.

Narriman el-Khattabi

Stiefsysteemexpert | SCHIP-behandelaar | EMDR-therapeut | Familiesysteem-opsteller | Jeugd- en gezinsprofessional

Narriman el-Khattabi

Waarmee kan ik je helpen?

Er zijn tal van mogelijkheden: coaching, begeleiding, thema-avonden. Houd de agenda in de gaten of neem contact op voor meer informatie of een afspraak.

Neem dan contact op

Het was verhelderend om te kunnen sparren over onze relatie. Met de praktische tips die we hebben gekregen, konden we eindelijk zelf aan de slag en is er weer een basis gecreëerd waarop we verder kunnen bouwen. 

Jim en Sanne