Skip to main content

Voor jou alleen?
Met z’n tweetjes?

Herken je dat? Je bent met je nieuwe liefde gaan samenwonen. De kinderen hebben steeds een kleine verhuizing van het ene huis naar het andere. Een ex-partner roept soms wat. De omgeving vindt het moeilijk te begrijpen hoe jullie systeem in elkaar steekt. “De kleinkinderen kunnen dit weekend toch gewoon bij ons komen logeren?” Niet iedereen begrijpt jullie situatie.

Dat geeft onrust. Heel veel onrust. 
Daar wil je wat aan doen!

Voor jou

Vaak vraag je jezelf al af “Wat kan ik doen om het nieuwe gezin beter te laten lopen?” Dus je werkt hard en nóg harder. Helpt het? Soms.

Maar hoe is het nu met jou?

In individuele begeleiding sta jij centraal. Ik ga naast je staan en kijk mee naar jouw unieke situatie. Samen onderzoeken we de situatie en de manier waarop je daar nu mee omgaat. Wat is daar fijn aan? Wat werkt er niet? Ik help je om een nieuwe aanpak te vinden, zodat jij weer beter in je vel zit en verder kunt.

Voor jullie

Tja, dan héb je net de nieuwe liefde van je leven gevonden en dan krijg je dit: gedoe in het gezin en gedoe met elkaar. Daar zat je nou net niet op te wachten!

In een stiefrelatie kunnen processen nog wel eens moeizaam verlopen. Denk aan verschillende opvoedingsstijlen of een ex die nog steeds jullie systeem beïnvloedt. Dat kan een behoorlijke druk op de relatie leggen. De vlam is er nog wel, maar de vonk slaat niet meer zo vaak over.

In de begeleiding staat jullie relatie centraal. Doel is om elkaar weer beter te begrijpen en de liefde weer centraal te stellen, zodat jullie samen het tij kunnen keren.

Samen met anderen

Soms denk je dat je de enige bent die hier tegen aan loopt. Laat ik je uit de droom helpen: er zijn zóveel stiefgezinnen die in dezelfde complexe situatie zitten.

Vind je het fijn om ook de verhalen van anderen te horen? Wil je leren door te delen en te praten? Dan kan een workshop of “stiefmoeders om de tafel” goed voor je werken. Regelmatig organiseer ik stiefmoeder themabijeenkomsten, workshops en lezingen voor stiefouders en professionals.

Sluit gewoon eens aan en kijk of het iets voor je is. 
Hou de agenda in de gaten!

Ik kan je helpen!

Of je nou alleen, met z’n tweetjes, samen met een kind of in een groep aan de slag wilt: alles is mogelijk.

Ik ga graag met je in gesprek!

 

“Tijdens de avond Stiefmoeders om de tafel vind ik het heel fijn om de ervaringen van andere stiefmoeders te horen. Het is heerlijk om ook mijn ervaring te delen waar ieder, zonder oordeel, begrijpt waar ik het over heb. Het is voor mij echt een oplaadmomentje.”

Femke